Onda štuka napravi krug

1st novembar 2003

TAJNE PRIPREMANJA RIBLJIH ČORBI: „SIDRO“, BEŠKA

Ako neko zna kako se pravi najbolja riblja čorba u Srbiji, onda to sigurno zna Vlada Sapun, čiji je restoran „Sidro“ kod Beške proglašen za najbolji riblji restoran u zemlji.

Posetiocima restorana „Sidro“, smeštenog na desnoj obali moćnog Dunava, most kod Beške čini se da je na dohvat ruke. Kao da je vitku i dugu, tanku liniju ovog zdanja izvukla  kičica slikara, da razdvoji na platnu nebo od zemlje, da iznad vode iz koje se izvijaju  stubovi ovog čuvenog mosta, otvori kapije kroz koje vodenim putem brekću remorkeri,
smenjuju se spori tegljači i brzi gliseri, dok su alaski čamci bliže obali.

Sveto Ribar

———
Ostatak teksta možete pročitati u štampanom izdanju

Tags: ,



Komentarisanje je zatvoreno.


0