Onda štuka napravi krug
1st novembar 2003TAJNE PRIPREMANJA RIBLJIH ČORBI: „SIDRO“, BEŠKA
Ako neko zna kako se pravi najbolja riblja čorba u Srbiji, onda to sigurno zna Vlada Sapun, čiji je restoran „Sidro“ kod Beške proglašen za najbolji riblji restoran u zemlji.
Posetiocima restorana „Sidro“, smeštenog na desnoj obali moćnog Dunava, most kod Beške čini se da je na dohvat ruke. Kao da je vitku i dugu, tanku liniju ovog zdanja izvukla kičica slikara, da razdvoji na platnu nebo od zemlje, da iznad vode iz koje se izvijaju stubovi ovog čuvenog mosta, otvori kapije kroz koje vodenim putem brekću remorkeri,
smenjuju se spori tegljači i brzi gliseri, dok su alaski čamci bliže obali.
Sveto Ribar
——— Ostatak teksta možete pročitati u štampanom izdanjuTags: restoran sidro, riblja čorba
0