Treći novosadski sajam vina INTERFEST 06

1st jun 2006

U SLAVU VINA I IGARA

Međunarodni festival vina Interfest 06 po treći put je svim ljubiteljima vina omogućio da, ispred sportskog centra Spens u Novom Sadu, uživaju i probaju preko 600 vina od stotinak izlagača iz zemlje i inostranstva. Svi značajniji domaći proizvođači vina imali su svoje štandove a od inostranih bila su tu vina iz Italije, Francuske, Nemačke, Španije, Portugalije, Mađarske,Hrvatske, Slovenije, Makedonije i još nekih zemalja.

Kuriozitet ovog sajma je što je jedno staro francusko vino (Poully Fuisse 1949) prodato za 600 evra kolekcionaru i ljubitelju dobrog vina.

Vino spaja ljude i omogućava lakšu komunikaciju i ublažuje stresne situacije svakidašnjice. Najbolji dokaz ovoj tezi je 60 000 posetilaca ovog festivala koji su pored hladnog i kišovitog vremena posetili ovu manifestaciju. Uz izobilje različitih vina, koja su sa odgovarajućim vaučerom mogla da se degustiraju, posetioce je zabavljao i vrlo šarenolik muzički program u kome su se pojavili Zvonko Bogdan, Madam Piano, „Zlatne žice“, grupa Teodulija, veliki orkestar Radio Novog Sada i mnogi drugi.

Atraktivnosti celom ovom programu doprineli su Vitezovi vina Sv. Teodor koji su uz već uobičajenu ceremoniju u svoje redove primili novog člana poznatog proizvođača vina iz Trebinja, Zorana Vukoja.

N. J.

Tags: ,



Komentarisanje je zatvoreno.


0