Domaćin degustacije – kafana Ustanak

25th maj 2013

Zaglavljeni u vremenu

restoran UstanakNenametljivo, kao da je oduvek tu negde pored nas, nedaleko od centra grada, zaglavljen između autoputa i Dušanovca u Daruvarskoj ulici broj 7 svoje mesto našao je restoran Ustanak. Ime je dobio, ne zbog nekog jogunastog pretka vlasnika, već zbog neposredne blizine Ustaničke ulice u Beogradu čije je ime poslužilo kao inspiracija.

Već 14 godina, ovaj restoran, odoleva novim trendovima u beogradskom ugostiteljstvu koje je uglavnom podeljeno između blaziranog novo-evrpskog stila i restorana brze hrane. Ovde, kao da traje neko drugo vreme koje prkosi svim tim ugostiteljskim novotarijama.

Miroslav i Dušan Živić, otac i sin, sa više decenijskim iskustvom u ugostiteljstvu danas vode ovaj restoran, negujući davno izgubljeni duh onih starih beogradskih kafana. Zbog toga to je postalo kultno mesto okupljanja svih onih gurmanlija koji žele, uz sasvim prihvatljive cene u prijatnoj i opuštenoj atmosferi, da uživaju u dobrom vinu i čarima nacionalne domaće kuhinje. Tu se neguje baš ono najbolje što su prave srpske kafane imale da ponude svojim probirljivim gostima, zato na meniu ima brojnih starih ali i novijih kuvanih jela, naravno i onih bez kojih se srpska kuhinja ne može zamisliti, spremljenih ispod sača ili sa roštilja na ćumur. Otud toliko puno stalnih i starih gostiju jer ko jednom dođe i okusu ovu kuhinju ne može a da se ponovo ne vrati i proba nešto drugo od specijaliteta koje je čini mu se možda propustio.

Restoran Ustanak
Daruvarska 7, 11000 Beograd
tel: 061 31 59 205

Nikola Jančić

Tags: ,  1. Uros
    22:41, dana: 16/10/2015

    Koliko znam, restoran je otvoren 2010. godine…
    Inace, sve pohvale!


0