Ponos Potočanja

1st april 2006

PROFESOR DR RADOSLAV PAUNOVIĆ (1927-2006)

Profesor dr Radoslav Paunović se penzionisao 1993. godine, ali do smrti nije prestao da se aktivno bavi strukom. Na pitanje kako mu je u penziji, uvek je odgovarao: „Sjajno, ja sam još uvek penzionerski pripravnik“.

Profesor dr Radoslav Paunović rođen je 1927. godine u selu Potočanju, opština Užice. Gimnaziju je završio 1947. godine u Užicu. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu 1952. godine.

OPROŠTAJ STUDENATA
Spremili smo se za jedan potpuno drugačiji govor… onaj kojim bi se promovisao tvoj novi udžbenik.

Život nas je međutim preduhitrio i drugačije izrežirao.

Šta reći na kraju tvog puta… sada kada je toliko teško bilo šta reći.

Bio si smeran u detinjstvu, radan u mladosti, radan kao student, toliko radan u zrelom radnom dobu i opet radan, kao večiti penzionerski pripravnik.

Bio si fanatik rada. Rad je bio i ostao tvoja životna zvezda vodilja. Rad, rad i samo rad.

Nadali smo se da ćeš kao penzioner, naći bar malo vremena i za sebe, da se odmoriš. Kako smo se prevarili… tek tada si radio.

Kome ćemo sada kupovati jutarnju „Politiku“ u kolima, koja nas voze na neku novu degustaciju? Ko će vraćati devojke naparfimisanih ruku, da ih ponovo operu? Ko će se sada penjati na vrh kolone i pokazati nam onu slavinicu za odvod patočnih ulja? Ko će nam sada pričati onu tvoju legendarnu priču o srpskim ratnicima i prelasku preko Albanije?

Sada nas napuštaš i odlaziš, ali samo fizički. Tvoj nepokolebljiv duh, razboritost i ogromni radni elan ostaju večno da žive u nama.

Naš dragi profesore,

Neka ti je laka zemlja, večna hvala i slava.

Poslednji pozdrav,

Učenici profesora Paunovića

Tags:Komentarisanje je zatvoreno.


0