O nama

o-namaČasopis Vino je naš najpoznatiji časopis za vinarstvo, vinogradarstvo, kulturu jela i pića. Cilj nam je podizanje nivoa znanja u proizvodnji vina i podizanje vinske kulture, posebno kroz stručne tekstove naših saradnika. Naravno, bavimo se i temama vezanim za konzumiranje i potrošnju vina, koje sigurno zanimaju mnogo širi krug čitalaca. Osnovna želja nam je da časopis, pre svega, ima edukativni karakter. Do sada smo se bavili temama iz oblasti podizanja i održavanja vinograda, iz tehnologije proizvodnje vina, zatim biološkim karakteristikama sorti i brojnim drugim srodnim temama; često se osvrćemo i na zdravstveni aspekt vina; posećujemo i predstavljamo brojne domaće proizvođače i ugostiteljske objekte; veliki deo prostora odvajamo za tekstove iz oblasti kulture i istorije vina.

Stalni saradnici Časopisa su naši najpoznatiji enolozi i vinogradari, profesori sa Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda, a pored njih tu su i brojni poznavaoci, pesnici, književnici, slikari, prijatelji i ljubitelji vina i našeg Časopisa.

Kao specifičnost izdvajamo redovno ocenjivanje vina iz prometa koje se obavlja u svakom broju i koje uvek privlači veliku pažnju kako potrošača tako i samih proizvođača. Komisiju čine naši eminentni stručnjaci iz ove oblasti.

Prvi broj se pojavio u januaru 2002. godine i od tada je časopis izlazio tromesečno sve do 2013. godine.

U toku je prebacivanje na elektronsko izdanje a stare brojeve možete naručiti po posebnoj ceni.

 

Kontakt informacije

Časopis Vino
Telefon redakcije: +381 11 407 2638
Telefon urednika: + 381 64 180 2654 (Nikola Jančić)
E-mail: redakcija@casopisvino.co.rs i casopisvino@gmail.com